Intai se pune conopida la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce conopida a fiert, se scurge de apa si se taie buchetele mai mici. Se pun pastele la fie
Intai se pune conopida la fiert in apa cu putina sare.
Dupa ce conopida a fiert, se scurge de apa si se taie buchetele mai mici.
Se pun pastele la fiert rupte pe jumatate.
Intr-o tigaie se pun cam 4 linguri de ulei de masline (depinde de cantitatea de conopida) si 4 catei de usturoi care se lasa pana se rumenesc, dar nu tare pentru ca amarasc uleiul.
Cand usturoiul s-a rumenit, se scoate.
Se adauga conopida taiata buchetele mai mici se pune sare si piper si se lasa la rumenit la foc mediu.
Cand pastele au fiert, se scurg de apa se pun in tigaia cu conopida si se amesteca.
Se pun deasupra, din loc in loc, feliile de branza topita rupte.
Se lasa putin pana incep sa se topeasca si se amesteca.
Apoi se adauga parmigiano.
Se amesteca din nou si se lasa la foc mediu la rumenit.
Din cand in cand se invart pastele.
Trebuie sa prinda un pic de crusta pe ambele parti.
Reteta Paste cu conopida a fost propusa de any annette
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii