Paste cu dovleac si mirodenii

Se taie dovleacul bucati, se curata de coaja si se taie cuburi. Se soteaza cu putin ulei si toate mirodeniile, stafidele si putina apa. Se tine la fo

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Paste cu dovleac si mirodenii

Ingrediente

  • 500g paste
  • un sfert de dovleac
  • un batz de scortzisoara
  • o stea de anason
  • o lingura de semintze de pin
  • 1 lingura de stafide de Corint
  • 2 cuisoare
  • 1 tija de salvie
  • 2 linguri cascaval de post
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie dovleacul bucati, se curata de coaja si se taie cuburi. Se soteaza cu putin ulei si toate mirodeniile, stafidele si putina apa.

Se tine la foc moale, cam 20 de minute pana ce dovleacul se-nmoaie. Se fierb pastele in apa multa, clocotita , cu sare, timpul indicat pe pachet. Se scurg pastele si se adauga in tigaia cu dovleac. Se amesteca bine si se gusta.


Se repartizeaza in farfurii amestecul si se presara parmezanul. Se serveste imediat. Reteta Paste cu dovleac a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Paste cu conopida,

Paste cu sos alb

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci