Se cerne faina si se pune intr-urn castron cu un praf de sare. Se spala ouale, se sparg peste faina, se adauga apoi trei jumatati de coaja de ou pline
Se cerne faina si se pune intr-urn castron cu un praf de sare. Se spala ouale, se sparg peste faina, se adauga apoi trei jumatati de coaja de ou pline cu apa si se framanta un aluat tare.
Se framanta un sfert de ora, in asa fel ca, atunci cand este gata, aluatul sa nu se lipeasca de planseta sau de mana.
Se taie aluatul in mai multe parti, se intinde o foaie subtire pe o planseta cu scandura geluita, se lasa sa se usuce un sfert de ora, dupa care se taie romburi cu latura de 3 cm si se lasa in continuare pe planseta.
Cand s-au uscat, se pun sa fiarba in apa care clocoteste, se amesteca usor in vasul cu apa, se scot dupa zece minute si se pregatesc.
Va recomandam si alte retete culinare:
Ciorba de salata ca la Brasov
Spaghetti cu ciuperci si rosii
Pui cu ciuperci si smantana

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii