Pelmeni

Pelmeni sunt o varietate savuroasa de coltunasi cu carne specifici bucatariei rusesti.

Complexitate
redusa
Pelmeni

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 1 pahar de apa
  • 500 g carne tocata
  • 3 cepe
  • sare si piper
  • ulei
  • smantana

Mod de preparare

Intr-un bol se pun faina, 2 oua, 1 linguriţa de sare şi se amestecă bine. Se adauga cate puţina apa, pana se obtine un aluat care nu se lisetse de maini. Se formeaza bile de aluat şi se lasa 30 minute sa se odihneasca.

Pentru umplutura - se toaca carnea impreuna cu o ceapa, se adauga 1 linguriţa de sare, piper, 1 ou si se amesteca bine. Din fiecare bila de aluat se intinde o foaie subtire de 1-1,5 mm grosime. O foaie de aluat se pune pe forma de pelmeni (sau cu un paharel, cu gura rotunda si mica se taie rondele de aluat). In mijlocul fiecarei rondele de se pune ctae putin din compozitia de carne. Deasupra se pune o alta foaie de aluat si se apasa cu facaletul. Astfel se formeza pelmenii.

Intr-o oala mare se pune la fiert apa cu 1 lingura de sare. Cand incepe sa fiarba apa, aruncati atent pelmenii in apa. Cand dau in clocot, faceti focul mic si lasati 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand. Scoateti coltunasii din apa si lasati-i sa se scurga bine.

 


Se servesc calzi cu smantana, piper si sare dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori