Penne affumicate

Tot din seria retetelor de paste va propun si reteta de penne affumicate, daca va plac pastele cu iz de afumatura.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Penne affumicate

Ingrediente

  • Ingrediente pt 4 persoane:
  • 500 gr de penne
  • 2 cremvusti
  • 50 gr de pancetta affumicata
  • 40 gr de cascaval afumat (provolone)
  • 30 gr de sos de rosii
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri de lapte
  • sare
  • piper
  • putin unt
  • ulei de masline
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in tigaie cu putin ulei si putin unt, se adauga pancetta si se mai lasa putin la calit. In reteta originala scria sa se fiarba cremvustul in apa cam un minut apoi sa se puna in mixer impreuna cu sosul de rosii si sa se mixeze bine pana devine o pasta. Eu nu am vrut , deci am taiat cubulete si am pus in tigaie peste ceapa si pancetta, pe urma am pus sosul de rosii si 2 linguri de lapte si piper. Sare nu am pus deloc deoarece pancetta e sarata. totul tre sa fiarba cam 20 minute. Intre timp am luat cascavalul afumat si l-am taiat cu ustensila de curatat legumele. Eu am folosit un cascaval mai moale (scamorza affumicata pt cine cunoaste). Patele se fierb in apa cu sare, al dente. Cand e gata sosul se adauga pastele peste, cascavalul, se amesteca.
Pofta buna!


Penne affumicate se servesc presarand deasupra frunze de busuioc.

Reteta de penne affumicate a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc