Paste si pizza

VIDEOPIZZA cu ton – tonno e cipolla

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 06-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
George va arata azi o reteta de Pizza Tonno e Cipolla… pe romaneste – pizza cu ton si ceapa!

ingrediente

6 portii

INGREDIENTE ALUAT pentru 3 Pizza:
   1 kg Faina tip 000
   50 ml Ulei de masline
   25 g Sare
   7 g Drojdie USCATA
   600 ml Apa
   10 g Zahar
INGREDIENTE:
   500 g aluat de pizza
   200 g Mozzarrella
   250 grame ton in ulei
   Ceapa verde
   Ceapa rosie
   Ulei de masline

mod de preparare

Pasii de preparare pentru aluatul de pizza:

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.

2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.

Pasii de preparare pentru pizza Tonno e cipolla.

1. Intinde aluatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.

2. Preincalzeste cuptorul la maxim.

3. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pentru ca blatul sa nu se lipeasca si sa fie crocant dedesubt. Pune aluatul in tava.

4. Pune deasupra mozzarella, tonul scurs bine de ulei si ceapa.

5. Baga tava la cuptor pentru 10-15 minute avand grija sa o intoarci dupa 4 minute, pentru a se coace uniform. 

Incearca si Spaghete cu spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA cu ton – tonno e cipolla" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza
bucataras tv

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite