Pizza de casa cu blat subtire este reteta perfecta pentru pizza, atunci cand vrei sa o prepari tu. Afla secretele blatului subtire de pizza.
De cand am descoperit aceasta reteta de blat de pizza i-am ramas fidel, pentru ca logic, imi plac blaturile subtiri.
Vasul meu are si masurile americane, asa ca nu stiu sa va spun in grame, dar ati prins ideea, la 3 masuri faina, 1,5 masuri apa.
Drojdia se pune impreuna cu lingura de miere si 3 linguri apa calduta la diszolvat pana se umfla.
Faina cernuta impreuna cu sarea se pune intr-un bol. Se adauga drojdia in mijloc, uleiul de masline si apa si incepe sa se amestece incet.
Cand aluatul s-a legat se trnasfera pe o suprafata infainata din belsug si incepe a se framanta vreo 5 minute pana cand aluatul este lucios dar nelipicios, daca il apesi cu degetul revine la forma initiala.
Se pune intr-un bol uns cu ulei de masline la crescut pana isi dubleaza volumul, aprox 40 de minute.
Apoi se ia si se trage cu mainile de toate capetele (in cerc) se aduna laturile dedesubt si se apasa - ca sa scoatem aerul din aluat, dupa care il intindem - eu folosesc mereu tava de la cuptor.
In acest moment incingem cuptorul undeva la 175 de grade.
Ungem suprafata blatului cu sos de rosii - nu bulion, rupem mozzarella si o asezam uniform, apoi aranjam si restul ingredientelor, ceapa taiata felii da o aroma nemaipomenita.
Dati la cuptor pentru 25 de minute si gata, aveti cea mai buna pizza servita in casa.
Serviti pizza de casa cu blat subtire cu voie buna, alaturi de prieteni sau familie.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAm facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii