Pizza de casa cu blat subtire este reteta perfecta pentru pizza, atunci cand vrei sa o prepari tu. Afla secretele blatului subtire de pizza.
De cand am descoperit aceasta reteta de blat de pizza i-am ramas fidel, pentru ca logic, imi plac blaturile subtiri.
Vasul meu are si masurile americane, asa ca nu stiu sa va spun in grame, dar ati prins ideea, la 3 masuri faina, 1,5 masuri apa.
Drojdia se pune impreuna cu lingura de miere si 3 linguri apa calduta la diszolvat pana se umfla.
Faina cernuta impreuna cu sarea se pune intr-un bol. Se adauga drojdia in mijloc, uleiul de masline si apa si incepe sa se amestece incet.
Cand aluatul s-a legat se trnasfera pe o suprafata infainata din belsug si incepe a se framanta vreo 5 minute pana cand aluatul este lucios dar nelipicios, daca il apesi cu degetul revine la forma initiala.
Se pune intr-un bol uns cu ulei de masline la crescut pana isi dubleaza volumul, aprox 40 de minute.
Apoi se ia si se trage cu mainile de toate capetele (in cerc) se aduna laturile dedesubt si se apasa - ca sa scoatem aerul din aluat, dupa care il intindem - eu folosesc mereu tava de la cuptor.
In acest moment incingem cuptorul undeva la 175 de grade.
Ungem suprafata blatului cu sos de rosii - nu bulion, rupem mozzarella si o asezam uniform, apoi aranjam si restul ingredientelor, ceapa taiata felii da o aroma nemaipomenita.
Dati la cuptor pentru 25 de minute si gata, aveti cea mai buna pizza servita in casa.
Serviti pizza de casa cu blat subtire cu voie buna, alaturi de prieteni sau familie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii