Pizza Margerita este o delicioasa reteta de pizza. Este cea mai simpla si aromata versiune de pizza.
Pizza Margerita este o delicioasa reteta de pizza. Este cea mai simpla si aromata versiune de pizza. Pentru blatul de pizza dizolvam sarea, zaharul si drojdia in 250 ml apa calduta, punem trei linguri cu ulei si adaugam trepatat faina, framantand pana cand obtinem un aluat tare si putin elastic.
Lasam aluatul la crescut 30-40 minute, apoi tapetam blatul cu faina si intindem aluatul in forma si dimensiunea dorita - eu am facut patru pizza Margerita rotunde, putin mai mari de-o palma.
Pentru sosul folosit la pizza Margherita: punem intr-un vas cele trei linguri de pasta de tomate, o lingura de ulei, o lingura de busuioc maruntit si piper dupa gust, apoi amestecam bine toate ingredientele.
Pentru topping dam pe razatoare mozzarella sau o taiem feliute cat mai subtiri. Mozzarella nu este obligatorie la pizza Margherita, de cele mai multe ori eu folosesc orice sortiment de cascaval.
Ungem uniform blatul de pizza Margherita cu sosul format, avand grija ca blatul sa fie uns in intregime si apoi presaram deasupra mozzarella din belsug. Dupa ce cuptorul s-a incins, introducem pizza Margherita si o lasam la copt intre cinci si zece minute la 200 grade C.
Pizza Margerita se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii