Pizza Margherita de casa - Reteta video

Portii
2
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 200 ml apa la temperatura camerei
  • Topping:
  • 200 g passata de rosii
  • 200 g mozzarella pentru pizza
  • cateva frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare

Secretul este sa pregatesti aluatul pentru blat de seara, iar dimineata va fi gata crescut si numai bun de bagat in cuptor!

Mai intai, pune faina si sarea intr-un castron mare.

Amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi dizolva cu apa la temperatura camerei.

Pune apa peste faina si amesteca lejer cu o lingura, pana se incorporeaza bine.

Nu trebuie sa framanti aluatul, doar acoperi castronul cu o folie alimentara si il pui la frigider

Iata cum arata dupa o noapte de stat la frigider.

Unge tava de pizza cu ulei si rastoarna aluatul, apoi intinde-l cu mana in tava si ridica-l putin pe margini. Daca preferi sa-l intinzi cu facaletul, presara inainte faina pe masa si peste aluat.

Unge blatul cu sosul de rosii si adauga din belsug cubulete de mozzarella, apoi presara deasupra cateva frunze de busuioc proaspat

Incinge bine cuptorul la 200 de grade si coace pizza cam 15 minute, pana blatul este pufos si mozzarella este topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci