Secretul este sa pregatesti aluatul pentru blat de seara, iar dimineata va fi gata crescut si numai bun de bagat in cuptor!
Mai intai, pune faina si sarea intr-un castron mare.
Amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi dizolva cu apa la temperatura camerei.
Pune apa peste faina si amesteca lejer cu o lingura, pana se incorporeaza bine.
Nu trebuie sa framanti aluatul, doar acoperi castronul cu o folie alimentara si il pui la frigider
Iata cum arata dupa o noapte de stat la frigider.
Unge tava de pizza cu ulei si rastoarna aluatul, apoi intinde-l cu mana in tava si ridica-l putin pe margini. Daca preferi sa-l intinzi cu facaletul, presara inainte faina pe masa si peste aluat.
Unge blatul cu sosul de rosii si adauga din belsug cubulete de mozzarella, apoi presara deasupra cateva frunze de busuioc proaspat
Incinge bine cuptorul la 200 de grade si coace pizza cam 15 minute, pana blatul este pufos si mozzarella este topita.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii