Paste si pizza

VIDEOReteta Pizza Quattro Formaggi

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 07-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
In fiecare joi, George , vicecampion European la pizza, ne arata inca o reteta de pizza. Azi facem Pizza Quattro Formaggi, va era pofta?

ingrediente

6 portii

INGREDINETE ALUAT pentru 3 Pizza:
   Faina tip 000 : 1 kg
   Ulei de masline : 50 ml
   Sare : 25 g
   Drojdie USCATA : 7 g
   Apa : 600 ml
   Zahar 10 g
INGREDIENTE pizza quattro formaggi :
   500 g aluat de pizza
   250 g Mozzarrella
   120 g Cascaval afumat
   160 g Camembert
   150 g Gorgonzola
   Ulei de masline

mod de preparare

Pasii de preparare pentru aluatul de pizza:

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.

2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.

Pasii de preparare pentru pizza quattro formaggi.

1. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.

2 Preincalzeste cuptorul la maxim.

3. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pentru ca blatul sa nu se lipeasca si sa fie crocant dedesubt. Pune aluatul in tava.

4. Pune deasupra branzeturile taiate cubulete: mozzarella, cascavalul afumat, camembertul si gorgonzola. Ai grija sa pui aceeasi cantitate de branza pe toata suprafata pizzei.

5. Baga tava la cuptor pentru 8-10 minute avand grija sa o intoarci dupa 4 minute, pentru a se coace uniform. 

Incearca si Macaroane cu sos de rosii si branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Quattro Formaggi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
pizza
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.