Pizza taraneasca

aluatul:1/2 din faina se amesteca cu apa, drojdia,sare,zaharul si otetul-se lasa la dospit 30 min.dupa care se framanta cu faina( adaugand treptat),al

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat:cca.1kg faina
  • 1 lingura otet
  • 4-5 linguri ulei
  • apa calduta
  • 1 pachetel drojdie
  • 1 lingura rasa sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • compozitia:sos rosii(3 linguri ulei
  • pasta tomate
  • cimbru
  • oregano)
  • cascaval
  • mozzarela(sau cas cu telemea)
  • sunca fiarta
  • pastrama de pui
  • salam picant
  • peste(la alegere)
  • ciuperci
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • masline

Mod de preparare

aluatul:1/2 din faina se amesteca cu apa, drojdia,sare,zaharul si otetul-se lasa la dospit 30 min.dupa care se framanta cu faina( adaugand treptat),aluatul sa fie putin mai moale ca cel de paine,si la sfarsit se framanta si cu ului. se pune la frigider acoperit cu o punga. dupa 60min. se scoate si se imfarte in 3 parti egale,fiecare bucata se da bine prin faina si se intinde in tava(rotunda)unsa cu ulei.peste aluat se pune sosul,branzeturile,cipercile,salamurile si maslinele(se poate sparge si un ou deasupra.se coace la foc mare cca.30-40 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci