• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• pentru compozitie va trebui sa radeti cele 4 tipuri de branza (cca 400 g in total) si sa le amestecati cu un ou, piperul alb si verdeata tocata marunt
• lasati umplutura la frigider pana terminati prima foaie de paste
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra, pentru a evita lipirea
• il taiati in jumatate si introduceti prima bucata in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a-l intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins prima foaie, o lasati cu grija pe blat, si repetati procesul si cu a doua foaie. Adaugati cca 1 lingurita de compozitie pe prima foaie din 3 in 3 cm si o acoperiti cu cea de-a doua foaie, presand bine pe margini, pentru a se lipi perfect si a evita desfacerea pastelor umplute in apa – daca aveti accesoriul pentru paste ravioli - Marcato Ravioli Tablet, puteti introduce foaia de paste (indoita de la jumate), urmand a umple din loc in loc cu compozitie
• folosind o forma de taiat ravioli, taiati in jurul ravioli, creand forma pe care o puteti vedea in poza
• in eventualitatea in care cele doua straturi de paste suprapuse nu se unesc, presati-le cu o furculita umeda, pentru a le lipi mai bine
• fierbeti apa cu sare
• introduceti ravioli in apa clocotita cca 1-2 min
• scoateti-i apoi la scurs
• radeti gorgonzola dupa plac intr-o tigaie si topiti-o incet impreuna cu smantana de gatit, intr-o tigaie, la foc mic
• asezati sosul in farfurie peste ravioli si serviti.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaReteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...
Reteta Focaccia (reteta video)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii