Paste si pizza

Reteta Ravioli umplute cu ciuperci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video"
 
Reteta ravioli cu ciuperci o vom prezenta in 4 pasi simpli
1. Aluatul
Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.Se adauga treptat faina si

ingrediente

Pentru aluatul de ravioli:
   2 oua
   2 linguri apa
   2 lingurite ulei
   170 g faina
   un varf de sare
Pentru compozitie:
   250 g ciuperci champion
   250 g ciuperci shitaki
   1/2 pahar vin alb
   1/2 pahar frisca lichida
   2 catel usturoi
   1 ceapa
Pentru Sos:
   4 feluri de cas - ce aveti
   dar una dintre ele sa fie parmezan
   1 conserva de ciuperci
   150 ml smantana
   50 ml frisca
   1 catel usturoi pisat

mod de preparare




Reteta ravioli cu ciuperci o vom prezenta in 4 pasi simpli


1. Aluatul


Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.Se adauga treptat faina si sarea. Rezulta o compozitie tare.Trebuie lasata circa 15-45 min.





2. Compozitia


Se taia bucatele mici ceapa si usturoiul. Eu am folosit un tocator electric. Ciupercile la fel se taie marunt, de preferat sa fie date prin masina de tocat. Se pune la calit ceapa cu usutroiul cu un pic de ulei, se adauga ciupercile. Se lasa la fiert pana se evapora apa din ciuperci. Se adauga parmezanul, se adauga vinul, iar la final se dauaga frisca.





3. Sosul


Se pun ciupercile la prajit intr-o tigaie, se adauga smantana. Am pus cam 30 de gr din fiecare cas(branza sau cascaval) pana se topeste toata, usturoiul,iar in final se adauga frisca.





4. Preparare


Se imparte aluatul in 2 parti egale, care se intind bine ca si la taieteii de casa. Pe prima foaie cu o lingurita se aseaza compozitia la dimensiuni egale una fata de cealalta. Se aseaza a doua foaie peste. Cu un cutit simplu sau cu forme ( biscuiti spritati) se taie in forma de patrat fara a se atinge compozitia. Se ia fiecare in parte si cu degetutele se lipesc cele doua foi fara a se apasa compozitia. Se pun ravioli in apa clocotita la fiert timp de 8-10 min
Se aseaza in farfuri, sosul peste si un pic de patrunjel proaspat. Reteta Ravioli umplute cu ciuperci a fost propusa de lisa_magic pe forum culinar.ro


Alte retete cu ciuperci gasiti aici:


Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano,


Tortelloni cu ciuperci
Incearca si Pizza Margherita de casa - Reteta video
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli umplute cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.