Le-am numit carbonara romaneasca pentru ca se aseamana cu spaghetele carbonara italiene. :) Spre deosebire de reteta italiana am folosit bacon si nu pancetta care este o sunca cruda uscata neafumata.
Spaghetele se pun la fiert in apa care clocoteste, pentru 9 minute.
In acest timp, baconul se taie bucatele si se rumeneste putin in ulei de masline.
Cand sunt gata spaghetele, se strecoara si se adauga peste baconul prajit. Se opreste focul.
Ouale se bat cu furculita si se amesteca cu smantana. iar aceasta compozitie se pune apoi peste spaghetele cu bacon. Nu este nevoie sa mai stea pe foc pentru ca exista riscul ca ouale sa se faca omleta. Temperatura la care sunt spaghetele e suficienta pentru a le transforma impreuna cu smantana intr-un sos cremos.
Se adauga apoi parmezan, sare, piper dupa preferinte si se servesc imediat, calde, cu busuioc si parmesan ras deasupra.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsEu foloseam pluralul eclere, in dex cu prioritate mentioneaza ecleruri. Ambele forme sunt corecte :). Vestea buna este ca...
Miniecleruri cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii