Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetele cu sos de rosii si masline (spaghetti alla puttanesca) sunt o reteta delicioasa de paste italiene. La prepararea retetei puteti folosi orice fel de paste doriti.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti alla Puttanesca

Ingrediente

  • 350 spaghete (sau alt tip de paste)
  • 400g pulpa de rosii
  • 2 catei de usturoi (zfrobiti)
  • 2 ardei uiti rosii
  • 1/2 ceasca de apa
  • 12 masline verzi
  • feliate
  • 8 fileuri de sardele
  • maruntite
  • 2 lingurite capere taiate marunt
  • 2lg patrunjel verde
  • tocat
  • 1lg busuioc proaspat
  • parmezan ras

Mod de preparare

Tocati marunt pulpa de rosii. caliti in ulei incins usturoiul si ardeiul iute pentru 1 minut, dupa care adaugati rosiile si ceapa. Dati focul la mic si lasati sa fiarba incet, pana cand rosiile se inmoaie. Se poate completa cu apa daca e nevoie.

Puneti in tigaie si maslinele, sardelele, caperele, patrunjelul verde si busuiocul si fierbeti incet, pentru 3 minute.

Fierbeti pastele dupa indicatiile de pe ambalaj, scurgeti-le de apa si rasturnati-le in cratita. Turnati peste ele sosul si amestecati bine, la foc mic.


Spaghetti alla puttanesca (spaghetele cu sos) se servesc calde cu parmezan ras deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori