Tagliatelle cu nuca si mac

Taieteii cu nuca si mac sunt foarte gustosi. Pentru aceasta reteta care poate fi si desert si fel principal puteti folosi orice fel de paste.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle cu nuca si mac

Ingrediente

  • 300 gr taitei lati (tagliatelle
  • )
  • 150 gr nuca
  • 50 gr mac
  • 3-4 linguri stafide
  • 7-8 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Taieteii cu nuca si mac sunt foarte gustosi. Pentru aceasta reteta care poate fi si desert si fel principal puteti folosi orice fel de paste. Se fierb pastele in multa apa cu un strop de sare conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp se macina cu masina de macinat cafea sau in robotel nuca, apoi macul. Se amesteca cele doua cu zahar si scortisoara. Stafidele se pun la inmuiat cu putina apa calduta si un strop de rom sau coniac daca doriti. Se scurg pastele de apa si se aseaza intr-un bol mare. Nu se trec sub jet de apa. Se adauga untul peste pastele fierbinti si se amesteca pana untul e topit. Se adauga amestecul de nuca si mac. Se scurg stafidele de apa si se aduga si ele peste paste. Se amesteca bine.


Taieteii cu nuca si mac se servesc calzi sau reci.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc