Tagliatelle de casa

Pentru a face paste de casa, taitei, ravioli sau taitei lati, indiferent ce forma ati alege pentru asta e cel mai indicat sa aveti oua de casa. Culoarea pastelor va fi cu totul alta in acest caz.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle de casa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 g faina
  • un strop de sare
  • o lingurita de ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Pentru a face paste de casa, indiferent ce forma ati alege pentru asta e cel mai indicat sa aveti oua de casa. Culoarea pastelor va fi cu totul alta in acest caz.

Luati un bol si amestecati in acesta toate ingredientele pana obtineti un aluat omogen. Mai framantati putin, dupa care intindeti aluatul cat mai subtire si taiati-l in forma dorita. Puteti lasa pastele sa se usuce, sau le puteti fierbe imediat cu un sos la alegere.


Taiteii de casa se servesc cu sos bolognese, carbonara sau simplu cu ulei de masline, busuioc si rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci