Se cerne faina pe planseta de aluat, se face o gaura la mijloc in care se pun ouale si se amesteca cu putina faina, apoi se adauga apa si sarea si se framanta un aluat cat se poate de tare. Se imparte in trei, apoi fiecare treime se mai framinta putin, se aduna ca o minge, se acopera si se lasa 5—10 min sa se odihneasca.
Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie cat se poate de subtire, se aseaza pe un servet presarat cu faina si se lasa sa sa se usuce.
Cand foile sunt pe jumatate uscate, se taie in lungime in fasii late de 2—3 cm, se aseaza 4—5 fasii una peste alta si se taie cu un cutit foarte bine ascutit cat se poate de subtiri. Se imprastie taieteii pe o masa acoperita cu fata de masa sl se lasa sa se mai usuce 15—20 min dupa care pot fi intrebuintati.
Acesti taietei pot fi folositi in numeroase retete.
Alte retete recomandate:
Taietei cu varza
Taietei cu legume
Budinca de taietei cu mac
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe