Taitei cu varza

Intr-un vas mai mare se pune apa cu sare sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem taieteii la fiert. Putem folosi orice fel de paste, dar sa

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g paste: taitei lati sau alte paste
  • 1 kg de varza taiata fidea
  • ulei pentru calit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare se pune apa cu sare sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem taieteii la fiert. Putem folosi orice fel de paste, dar sa fie paste mai mari, nu marunte. Intre timp se incinge ulei intr-o cratita, unde se adauga varza cruda taiata fidea si se caleste, invartind din cand sa nu se arda. Se poate acoperi cu capacul, ca varza sa fie mai mult inabusita decat calita. Cand varza este gata calita, se adauga in vasul cu varza, pasta fiarta si strecurata (la inceput nu puneti toata pasta, ci mai pe rand, in caz ca e prea putina varza pentru toata pasta, si se pune pasta dupa dorinta). Se potriveste de sare si piper si se serveste calda.

Se serveste cald presarat cu piper proaspat macinat. Alte retete cu varza recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc