Kotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.
Mod preparare:
Carnea se lasa la marinat cu piper boia, 3 catei usturoi,sare,ulei ,vegeta ,2 foi dafin si cativa stropi de vin.(trebuie lasata cateva ore sau o noapte).
Discul se incince bine se unge si punem carnea de jur imprejur lui ,adaugam si carnatii .
Curatam ,ceapa ,ardeii se toaca marunt si se pun in mijlocul discului cu 100 ml ulei.
Cartofii se curate si se taie felii mai groase.
Cand ceapa si ardeii incep sa devina aurii,punem rosiile tocate sau date prin razatoare, adaugam carfofii si o ceasca de apa, condimentam cu sare, piper vegeta dupa gustul nostru .
Carnea se intoarce pe ambele parti ptr a se face bine, si se stropeste cu vin
Cand este aproape facuta se pune ustoroiul si se pune pe platou se poate servi cu mamaliga .
Kotlovina este un fel de mâncare de specialitate din regiunea Zagorje in apropiere de capitala Zagreb. Acesta este pregătit într-un vas special conceput ,eu m am adaptat si am folosit un disc .
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciSimplu ,coaste.....de ros, de pus in rama, de la Adam...nici macar nu conteaza de care, delicioase sa fie....
CoasteIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii