Kotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.
Mod preparare:
Carnea se lasa la marinat cu piper boia, 3 catei usturoi,sare,ulei ,vegeta ,2 foi dafin si cativa stropi de vin.(trebuie lasata cateva ore sau o noapte).
Discul se incince bine se unge si punem carnea de jur imprejur lui ,adaugam si carnatii .
Curatam ,ceapa ,ardeii se toaca marunt si se pun in mijlocul discului cu 100 ml ulei.
Cartofii se curate si se taie felii mai groase.
Cand ceapa si ardeii incep sa devina aurii,punem rosiile tocate sau date prin razatoare, adaugam carfofii si o ceasca de apa, condimentam cu sare, piper vegeta dupa gustul nostru .
Carnea se intoarce pe ambele parti ptr a se face bine, si se stropeste cu vin
Cand este aproape facuta se pune ustoroiul si se pune pe platou se poate servi cu mamaliga .
Kotlovina este un fel de mâncare de specialitate din regiunea Zagorje in apropiere de capitala Zagreb. Acesta este pregătit într-un vas special conceput ,eu m am adaptat si am folosit un disc .
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise,,aluaturi de casa,, Sursa Youtube
Desert prajitura fina cu iaurt si aluat rasPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii