Taitei de casa

Nici o pasta nu se compara la gust cu taiteii proaspeti, pregatiti in casa.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Taitei de casa

Ingrediente

  • un ou
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • un praf de sare

Mod de preparare

Punem oul intr-un castron, adaugam uleiul,sarea si il batem cu furculita.

Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare .

Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea de faina. Lasam aluatul 15-20 de minute la odihnit acoperit cu un prosop de bucatarie, dupa care il intindem cu sucitorul pe plansa de lucru infainata.

Intindem o foaie cat mai subtire(transparenta) ,apoi o lasam la uscat (intarit) pe un prosop de bucatarie cca 20 minute. Rulam foaia,o taiem in doua si taiem cu cutitul fasii subtiri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc