Paine

Reteta Chifle cu lapte

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna coca pe masa de aluat presarata cu faina.

ingrediente

   1 kg faina
   40 g drojdie
   6 — 7 dl lapte
   1 lingura ulei
   20 g zahar
   2 lingurite rase de sare.
    

mod de preparare

Pentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna coca pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in painite mici de circa 50 — 60 g fiecare, se rotunjesc in mana si se asaza pe tava presarata cu faina. De indata ce sunt asezate pe tava, inainte de a creste, se cresteaza deasupra, in doua sau in patru, cu un cutit foarte bine ascutit, cu o miscare iute si destul de adanc. Se lasa sa creasca si, inainte de le da la cuptor, se ung cu ou amestecat cu putin lapte. Chiflele cu lapte se coc la foc iute circa 20 de minute.


Incearca si Painica Fufendata
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.