• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu
• puneti in vasul de inox al robotului mutifunctioanal Ankarsrum faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• tapetati un bol mare cu faina si puneti aluatul, presarati deasupra putina faina si acoperiti bolul cu un prosop curat
• lasati aluatul sa creasca 45 de minute intr-un loc cald si ferit de curent
• intre timp puneti apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca opriti focul si adaugati bicarbonatul
• impartiti aluatul in 6-8 parti si formati chiflele, dupa plac
• puneti cate o chifla intr-o spumiera si scufundati-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asezati-o direct in tava tapetata cu hartie de copt
• dupa ce ati oparit toate chiflele pentru cateva secunde, crestati cu ajutorul unui cutit fiecare chifla
• ungeti chiflele cu galbenus de ou si presarati seminte asortate deasupra
• coaceti chiflele in cuptotul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra
• lasati chiflele la racit pe un gratar inainte de servire.
Pofta buna!
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereLămâile sunt nelipsite din bucătăria mea. Lunile trecute, chiar am avut nevoie de multe lămâi, pentru sucuri,...
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Comentarii