Focaccia cu rosii

Focaccia cu rosii este o gustare incredibil de buna. Blatul pufos dar totusi aerat, aromele si rosiile proaspete te trimit cu gandul la insorita Italie.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Focaccia cu rosii

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita chimen macinat
  • ½ lingurita cimbru
  • 1 kg faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • Ingrediente glazura:
  • 100ml ulei de masline
  • 8 rosii mici
  • 3 crengute rozmarin proaspat
  • 1 fir busuioc proaspat

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus, apoi setam aparatul pentru framantat si dospit.
Intre timp, pregatim o tava antiaderenta ( de preferat) in care punem jumatate din ulei, il intindem cu o pensula, pe toata suprafata sic and aluatul este gata, il rasturnam direct in tava. Il intindem cu mainile unse, adaugam deasupra si restul de ulei, facem si cateva adancituri in aluat, acestea se vor umple cu ulei, dar nu va speriati..uleiul nu este prea mult. Tocam frunzele, le presaram deasupra, asezam si rosiile feliate, mai presaram putina sare de mare si dam la cuptor pentru 35-40’.


Focaccia cu rosii se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit ca si aperitiv sau gustare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci