Paine cu ceapa si patrunjel

Paine cu ceapa si patrunjel este o reteta de paine deosebita pe care merita sa o incercati. Aceasta paine poate fi mancata si goala atat e de gustoasa. Pentru a pregati paine cu ceapa si patrunjel aveti nevoie de faina, drojdie, ceapa si patrunjel.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Paine cu ceapa si patrunjel

Ingrediente

  • * 400 g faina
  • * 230-250 ml apa calduta
  • * 10 g drojdie uscata
  • * 1 lingura ulei
  • * 1 lingurita sare
  • * 1 lingurita zahar
  • * 1 ceapa medie
  • * patrunjel verde/uscat

Mod de preparare

Intr-un castron incapator se pune 250 g faina, sarea, zaharul si drojdia; se amesteca bine. In castron se adauga treptat apa calduta si uleiul amestecand incontinuu. Dupa ce am incorporat toata apa adauga treptat restul de faina.Framantam 10 minute. Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe o planseta infainata si se framanta incorporand ceapa tocata marunt si patrunjelul. Aluatului i se da forma rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt; se lasa la dospit aproximativ 1 ora.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu-mic.


Acest fel depaine poate fi servit cu orice.
Merge si simplu -prajita si cu ulei de masline. Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci