Paine

Reteta Paine cu masline

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
lavedrine postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se amesteca drojdia cu zaharul, o lingura de faina, putina apa minerala pana se formeaza un aluat, care trebuie sa stea la dospit circa 30 de minut

ingrediente

   600 g faina
   350 ml apa minerala
   1 plic drojdie uscata
   2 linguri ulei de masline
   100 g masline verzi
   1 lingurita zahar
   1 lingurita sare
   1 lingurita miere

mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu zaharul, o lingura de faina, putina apa minerala pana se formeaza un aluat, care trebuie sa stea la dospit circa 30 de minute.


2. Se amesteca aluatul dospit cu restul de faina, uleiul de masline, o lingurita de sare, o lingurita de miere, restul de apa minerala si framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il lasi sa creasca o ora.


3. Se incorporeaza in aluat maslinele, fara samburi, intregi. Apoi se modealeaza painea, se cresteaza cu un cutit deasupra. Se aseaza intr-o forma unsa cu unt sau ulei si se lasa la dospit circa 45 de minute acoperita fiind cu un prosop.


4. Se pune painea in cuptorul bine incalzit si se lasa sa se coaca aproximativ 45 de minute. Se lasa in cuptor pana cand este rumenita frumos.
Incearca si Baghete din aluat de Ciabatta
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite