1. Se amesteca drojdia cu zaharul, o lingura de faina, putina apa minerala pana se formeaza un aluat, care trebuie sa stea la dospit circa 30 de minut
1. Se amesteca drojdia cu zaharul, o lingura de faina, putina apa minerala pana se formeaza un aluat, care trebuie sa stea la dospit circa 30 de minute.
2. Se amesteca aluatul dospit cu restul de faina, uleiul de masline, o lingurita de sare, o lingurita de miere, restul de apa minerala si framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il lasi sa creasca o ora.
3. Se incorporeaza in aluat maslinele, fara samburi, intregi. Apoi se modealeaza painea, se cresteaza cu un cutit deasupra. Se aseaza intr-o forma unsa cu unt sau ulei si se lasa la dospit circa 45 de minute acoperita fiind cu un prosop.
4. Se pune painea in cuptorul bine incalzit si se lasa sa se coaca aproximativ 45 de minute. Se lasa in cuptor pana cand este rumenita frumos.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii