Blat de tort

Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul, cand spuma

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • 6 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul, cand spuma e tare se adauga siropul de zahar fierbinte, in suvoi, batand in continuare cu mixerul. Spuma isi va dubla volumul. Se adauga galbenusele si uleiul. In continuare se amesteca usor, aerat, cu o lingura, adaugand faina cernuta in ploaie. Amestecul se toarna intr-un vas de yena sau plastic special pentru microunde, tapetat doar pe fund cu hartie unsa cu ulei. Se da la cuptorul cu microunde, 10 min. la putere maxima, fara capac.

Reteta poate fi adaptata pentru orice tip de blat:

1. Blat de cacao: se inlocuiesc doua linguri de faina cu doua linguri de cacao

2. Blat cu mac: se inlocuiesc 2 linguri faina cu 4 linguri de mac

3. Blat cu nuci macinate: 2 sau chiar 3 linguri de faina se inlocuiesc cu 4-6 linguri de nuca macinata

4. Blat cu cafea: in siropul de zahar, in loc de apa se pune cafea strecurata, fara zat, sau 2 lingurite de cafea solubila, sau capucino
Blatul obtinut se taie in 2 sau 3 felii, se poate umple cu orice fel de crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci