Chifle

O reteta delicioasa de chifle se realizeaza cu ingredientele: faina, unt, galbenusuri, drojdie, smantana dulce, zahar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 5 galbenusuri
  • o lingura drojdie
  • 600 g faina
  • 1/2 pahar smantana dulce
  • 150 g zahar pudra
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1—2 linguri zahar tos
  • 1 ou pentru uns.

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul pudra, adaugand treptat cate un galbenus, jumatate din cantitatea de smantana, putina sare, zaharul vanilat si drojdia frecata cu putin zahar. Se mai freaca timp de 10 min, se adauga restul de smantana si faina si se framanta bine pana cand aluatul se dezlipeste de pe mana.

Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana cand devine de doua ori mai mult decit a fost. Se pune pe planseta, se mai framanta cateva minute. Apoi se ia cate o bucatica de marimea unui mar mic, i se da forma sferica si se asaza pe tava de copt putin unsa, la distanta apreciabila.

Se aco­pera tava cu un servet si se mai lasa 10 min sa creasca. Se unge cu oul batut, se presara cu zahar tos si se pune la cuptor, sa se rume­neasca.


Pot fi servite atat calde, cat si reci.

Alte retete recomandate:

Paine cu cascaval si ciuperci

Crema de masline negre cu crutoane

Placinta cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc