Chifle de casa cu caise uscate

Caisele se pun la inmuiat in putin lapte. Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si 50 gr faina. Se lasa sa dospeasca, dupa care se amesteca cu res

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chifle de casa cu caise uscate

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 25 gr drojdie(un cub)
  • 25 gr ulei
  • 10 gr sare
  • 50 gr caise uscate.

Mod de preparare

Caisele se pun la inmuiat in putin lapte. Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si 50 gr faina. Se lasa sa dospeasca, dupa care se amesteca cu restul de faina, sare, ulei, lapte si caise. Se lasa la dospit. Se modeleaza sfere ce se vor coace in cuptorul incins timp de 25 min. Eu le-am stropit cu apa cand au fost gata.


Pofta buna! Reteta Chifle de casa cu caise uscate a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro Alte retete de acest fel gasiti aici: Pufi-chifle cu apa minerala, Cuiburi cu cocos, Colaci cu alune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc