Colaci cu alune

1. Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si laptele cald si lasam 5-10 minute, pana formeaza spuma. 2. Amestecam zaharul ramas cu untul topit, ou, sare si a

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Colaci cu alune

Ingrediente

  • 1 pachet drojdie uscata-am pus 25 g drojdie bere
  • 2 lg zahar tos
  • 240 ml lapte cald
  • 55 g unt topit
  • rece
  • 1 ou mare
  • batut usor
  • ½ lgt sare
  • 570 g faina
  • 60 g alune/migdale/ nuci
  • 50 g zahar brun
  • 1 ou mare+1lg lapte
  • 3 lg migdale decojite
  • tocate fin

Mod de preparare

1. Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si laptele cald si lasam 5-10 minute, pana formeaza spuma.

2. Amestecam zaharul ramas cu untul topit, ou, sare si adaugam in drojdie.

3. Adaugam faina, cate ½ cana, pana capata consistenta. Mutam pe masa de lucru presarata cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam faina sa nu se lipeasca.

4. Lasam la crescut in bol uns, acoperit pana-si dubleaza volumul (~1 ora).

5. Pentru umplutura: se amesteca migdalele(eu m-am razgandit si am folosit alune de padure) -tocate, cu zaharul brun.

6. Impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata in foaie patrata de 30 cm, ungem cu oul ramas, amestecat cu 1 lg lapte, presaram jumatate din umplutura lasand liber 1 cm, la margine.

7. Impaturim, sigilam capetele si intindem iarasi in patrat de 30 cm.

Taiem in 12 fasii de 2,5 cm, rasucim fiecare fasie si formam un colacel.

8. Asezam in tava la distanta de 2-3 cm, acoperim si lasam sa-si dubleze volumul (~30 minute).

9. Ungem cu ou amestecat cu lapte, presaram migdalele tocate.

Coacem la 190 grade C 12-15 minute, pana se rumenesc.
Pofta buna!

Reteta Colaci cu alune a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alte retete de colaci gasiti aici:

Colac cu ciocolata ,

Coronite fragede ,

Colac cu marmelada .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Clatite cu capsuni
Bucataras.RO

Clatite cu capsuni

Cui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.

Clatite cu capsuni
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!