Reteta de cozonac nemtesc seamana mult cu reteta de chec pe care o pregatesc cele mai multe gospodine de la noi. Pentru reteta de cozonac nemtesc aveti nevoie de faina, nuci, zahar, oua si arome.
Reteta de cozonac nemtesc seamana mult cu reteta de chec pe care o pregatesc cele mai multe gospodine de la noi. Acest cozonac, numit si Stollen, se face mult mai simplu decat o reteta de cozonac moldovenesc, de exemplu.
Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se pune untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de zahar. La sfarsit se amesteca cu faina. Amestecul pentru cozonac nemtesc se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cam 45 minute.
Se scoate din forma si cand este rece se pudreaza cu zahar.
Sursa acestei retete este blogul culinar True delights.
Alte retete de cozonac recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineMi se mai intampla sa raman in pana de inspiratie si nu mai stiu ce sa mai gatesc, dar cred ca asta o patim cu toii....asa...
Bors de fasole boabeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii