Cremsnit delicios

Cremsnitul este o prajitura delicioasa bine cunoscuta ce se poate prepara chiar si pentru mese festive. Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Cremsnit delicios

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 litru lapte
  • 9 linguri faina
  • 250 gr. zahar
  • 1 praf de sare
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Cremsnitul este o prajitura delicioasa bine cunoscuta ce se poate prepara chiar si pentru mese festive. Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte pana devine o compozitie ca pentru clatite (fara cocoloase). Intre timp punem laptele la fiert, iar cand da in clocot, se adauga compozitia din faina si se amesteca destul de des pentru a nu se forma cocoloase. Cand consideram ca faina este fiarta, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul. Se amesteca pana zaharul este topit, iar la urma adaugam albusurile batute spuma tare si se amesteca incet cu o lingura de lemn(nu trebuie sa fie crema fina, trebuie sa ramana bucatele de albus batut)
Foile sunt cumparate din magazin. Pentru a se putea taia mai usor prajitura, portionam inainte foaia de deasupra. Cand se mai raceste un pic crema se toarna peste prima foaie iar deasupra asezam bucatile gata portionate.


Cremsnitul cand se serveste se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci