Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejun

Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate pata hainele, asa ca punet

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejun

Ingrediente

  • paine
  • 1 kg de cirese coapte
  • 4 linguri cu varf de zahar vanilat
  • 115 g unt

Mod de preparare

Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate pata hainele, asa ca puneti-va un sort. Odata ce ati eliminat toti samburii, presarati 2 linguri de zahar vanilat peste cirese si puneti-le deoparte cat faceti aluatul de paine. Urmati reteta de baza pana la etapa 5, cand e momentul sa dati forma painii. Puteti imparti aluatul in 2, daca vreti sa obtineti portii mai mici. Intindeti aluatul pana ce aveti o foaie cu grosimea de 4 cm. Puteti sa-i dati forma rotunda sau dreptunghiulara — depinde de forma tavii. Puneti aluatul in tava, dupa ce ati presarat faina pe fundul acesteia. Acum trebuie sa distribuiti ciresele in mod uniform deasupra aluatului, pe centru si pe margini, asa cum ati face pentru o focaccia obisnuita. Impingeti cireasa cu degetul pana spre baza aluatului, curbandu-l putin dupa ce intra cireasa sub aluat. Pentru aceasta operatiune, aveti nevoie de circa 2 minute. Cand ati terminat cu ciresele, presarati peste paine zaharul ramas. Apoi impartiti untul in cubulete mici si puneti-le deasupra painii. Lasati sa-si dubleze volumul si introduceti pentru 25-30 de minute in cuptorul incins la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste usor si se coace.


Ideal ar fi s-o serviti calduta, cu unt proaspat si cu o cana de cafea cu lapte. De asemenea, painea aceasta e absolut fantastica si ca desert: taiata in bucati, pastrata in congelator, reincalzita in cuptor si servita cu inghetata de vanilie deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci