Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca

Cand afara este frig si ninge, nu ne ramane decat sa prajiturim si sa pornim cuptorul. Am pornit cu ideea ca nu am facut niciodata fursecuri umplute si cum vazusem pe un blog niste fursecuri asa perfecte, mi-am zis sa incerc...bineinteles ca ale mele nu au ramas la forma dorita si stiu ca este din vina umpluturii, dar macar sunt multumita ca au ramas umplute si cu un gust tare bun si parfumat. Oricum mai incerc si cu alte arome!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca

Ingrediente

  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 125 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300-350 g faina
  • gem de prune + nuca macinata (sau taiata grosier)
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor de manevrat.

Pregatim intr-un bol mai micut si umplutura: Gemul de prune il amestecam cu cateva linguri de nuca (secretul este ca gemul sa aibe o consistenta tare pentru a nu se inmuia aluatul in cuptor, se pare ca eu nu am pus suficienta nuca si de aceea fursecurile mele nu au ramas la forma dorita).

Cu ajutorul unui storcator de citrice manual si cu o folie de plastic pe care le-am uns cu cateva picaturi de ulei, am umplut fursecurile. A durat ceva pana sa le umplu, a fost mai greu inceputul, apoi s-a dat mana si le-am terminat repede.

Procedeul a fost urmatorul:

Punem storcatorul de citrice intr-un pahar cu adancitura in sus, iar folia de plastic am bagat-o in adancitura si am aranjat-o sa fie perfect mulata de peretii storcatorului. Luam cate o bucata din aluat, formam o bila cu ajutorul palmelor si o adaugam in gaura storcatorului peste folie, iar cu ajutorul degetelor facem o adancitura pe care o umplem cu o lingurita din gem si nuca, apoi aducem marginile aluatului ramas si inchidem umplutura din interiorul fursecului format. Scoatem usor fursecul din forma cu ajutorul foliei de plastic si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 20, dar depinde cat de mare este forma storcatorului de citrice pe care o aveti.

Dupa ce am format fursecurile, dam tava la cuptorul incins pentru 15- 20 minute sau pana cand sunt frumos rumenite deasupra.

Cand sunt gata le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra!

Sa va fie de bine!

Tips-uri:

1. Se pot pune diverse arome: coaja de portocala, coaja de lamaie, rom, esenta de migdale etc.

2. Se pot umple si cu alte ingrediente: fructe deshidratate tocate marunt, rahat, ciocolata amestecata cu alune, dar cu conditia ca umplutura sa fie bine legata, adica tare, pentru ca fursecurile sa nu se lase in cuptor si sa ramana la forma data de la inceput!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...

Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustar
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Prajitura Raffaello
5
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Parteneri
Placinta  bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "
Bucataras.RO

Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "

Placinta asta imi da mereu peste cap toate dietele , de fiecare data cand o scoate pe masa mama.Nu pot sa-i rezist...

Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Flan cu Lapte Condensat Indulcit
ReteteCulinare.RO

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit