Cand afara este frig si ninge, nu ne ramane decat sa prajiturim si sa pornim cuptorul. Am pornit cu ideea ca nu am facut niciodata fursecuri umplute si cum vazusem pe un blog niste fursecuri asa perfecte, mi-am zis sa incerc...bineinteles ca ale mele nu au ramas la forma dorita si stiu ca este din vina umpluturii, dar macar sunt multumita ca au ramas umplute si cu un gust tare bun si parfumat. Oricum mai incerc si cu alte arome!
Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor de manevrat.
Pregatim intr-un bol mai micut si umplutura: Gemul de prune il amestecam cu cateva linguri de nuca (secretul este ca gemul sa aibe o consistenta tare pentru a nu se inmuia aluatul in cuptor, se pare ca eu nu am pus suficienta nuca si de aceea fursecurile mele nu au ramas la forma dorita).
Cu ajutorul unui storcator de citrice manual si cu o folie de plastic pe care le-am uns cu cateva picaturi de ulei, am umplut fursecurile. A durat ceva pana sa le umplu, a fost mai greu inceputul, apoi s-a dat mana si le-am terminat repede.
Procedeul a fost urmatorul:
Punem storcatorul de citrice intr-un pahar cu adancitura in sus, iar folia de plastic am bagat-o in adancitura si am aranjat-o sa fie perfect mulata de peretii storcatorului. Luam cate o bucata din aluat, formam o bila cu ajutorul palmelor si o adaugam in gaura storcatorului peste folie, iar cu ajutorul degetelor facem o adancitura pe care o umplem cu o lingurita din gem si nuca, apoi aducem marginile aluatului ramas si inchidem umplutura din interiorul fursecului format. Scoatem usor fursecul din forma cu ajutorul foliei de plastic si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 20, dar depinde cat de mare este forma storcatorului de citrice pe care o aveti.
Dupa ce am format fursecurile, dam tava la cuptorul incins pentru 15- 20 minute sau pana cand sunt frumos rumenite deasupra.
Cand sunt gata le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra!
Sa va fie de bine!
Tips-uri:
1. Se pot pune diverse arome: coaja de portocala, coaja de lamaie, rom, esenta de migdale etc.
2. Se pot umple si cu alte ingrediente: fructe deshidratate tocate marunt, rahat, ciocolata amestecata cu alune, dar cu conditia ca umplutura sa fie bine legata, adica tare, pentru ca fursecurile sa nu se lase in cuptor si sa ramana la forma data de la inceput!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAtunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și...
Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiateIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii