Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie. Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vas
Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie.
Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vasul cu un capac si le lasam sa mijoteasca 5 minute.
Dupa cele 5 minute,tragem vasul deoparte si adaugam dulceata.o amestecam in compozitie si o lasam sa se raceasca.
Intre timp punem cuptorul la incalzit.intindem aluatul de foietaj si-l taiem in patru,eu l-am taiat in 6 ca era mai mare. Punem merele amestecate cu dulceata in mijloc.
Aducem colturile spre centru(cum se leaga bocceaua) si le lipim cu galbenusul amestecat cu o lingura de apa rece,apoi le lipim unul peste altul.
Le punen in tava cu hartie si le bagam la cuptor la 210 grade .le lasam sa se coaca pana se umfla si se auresc. Eu le-am lasat cred intre 25-30minute.
Pofta buna!
Reteta Mere in boccele a fost propusa de mihaela z pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Placinta cu mere,
Prajitura cu mere si biscuiti,
Prajitura cu mere

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii