Mere in boccele

Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie. Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vas

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Mere in boccele

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 3 mere mai micute sau 2 mari
  • 1 lamaie
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • esenta de rom
  • zahar pentru pudrat
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie.

Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vasul cu un capac si le lasam sa mijoteasca 5 minute.

Dupa cele 5 minute,tragem vasul deoparte si adaugam dulceata.o amestecam in compozitie si o lasam sa se raceasca.

Intre timp punem cuptorul la incalzit.intindem aluatul de foietaj si-l taiem in patru,eu l-am taiat in 6 ca era mai mare. Punem merele amestecate cu dulceata in mijloc.

Aducem colturile spre centru(cum se leaga bocceaua) si le lipim cu galbenusul amestecat cu o lingura de apa rece,apoi le lipim unul peste altul.

Le punen in tava cu hartie si le bagam la cuptor la 210 grade .le lasam sa se coaca pana se umfla si se auresc. Eu le-am lasat cred intre 25-30minute.
Pofta buna!

Reteta Mere in boccele a fost propusa de mihaela z pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Placinta cu mere,

Prajitura cu mere si biscuiti,

Prajitura cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci