Preparate dulci

Reteta Mini Dovlecei

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 24-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Mini tarte cu pui si ciuperci(reteta video)"
 
Pentru ca mamei ii plac dovleceii, iar dovleacul din bucatarie astepta de ceva timp sa-i dau o forma, am vrut sa-i fac ieri o surpriza si l-am pregatit ca pe strudele. Am facut niste prajiturele cu aluat de casa, umplute cu dovleac, apoi le-am dat forma de dovlecei si la final le-am pudrat cu zahar. Si pentru ca am facut mai mult aluat, am mai facut si alt preparat. Ingredientele de mai jos sunt doar pentru dovlecei.

ingrediente

20 portii

Pentru 20 de dovlecei: pentru aluat:
   5 g drojdie uscata (la plic)
   2 linguri ulei de masline
   faina cat cuprinde
   1 lingura zahar
   1 lingurita sare
pentru umplutura:
   1 dovleac placintar
   3 linguri zahar
   Optional: zahar vanilat
In plus:
   Un ou batut bine
   Zahar pudra

mod de preparare

Aluatul este cel pe care il pregatesc mereu pentru placinte, pizza si strudele. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga zahar, sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins. Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit. Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja, se da prin razatoare, apoi se caleste intr-o craticioara, cu putin zahar (si optional zahar vanilat), cam 5 minute, deoarece mamei nu-i plac foarte fierte. Insa daca le vreti mai moi, se calesc pana scade lichidul. Din aceasta umplutura am folosit doar jumatate, pe cealalta am dat-o la frigider pentru a o folosi altadata. Aluatul se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu dovleac si se formeaza cu mainile un bulgaras, pe care il modelam cu un cutit cu lama subtire ca sa ii dam forma de dovleac. Se ung dovleceii cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc. Trebuie lucrat destul de repede, caci aluatul creste si isi cam pierde forma in timpul coptului. Cand sunt gata, se pudreaza cu zahar. Sfat! Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/mini-dovlecei.html
Incearca si Strudel cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.