Dulcele copilariei mele
1. Se spala merele, se taie in patru si se indeparteaza cotorul,dupa care se dau prin razatoare.
2. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,apoi se rastoarna merele rase. Se adauga zaharul, scortisoara si zaharul vanilat si se calesc pana nu mai lasa zahar.
3. Se indeparteaza vasul de pe foc si se adauga pesmetul si esenta de rom, amestecindu-se pina la omogenizare, apoi se lasa deoparte pina ce amestecul se racoreste si aromele se combina.
4. Foile de placinta le umplem cu compozitia de mere dupa preferinta(placinta, strudel, mini-placintele).
5. Ungem bine suprafata mini-placintelelor cu unt topit , apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius.
6. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava,dupa care se pudreaza cu zahar pudra.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii