Preparate dulci

Reteta Pasca cu branza

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta.
Se lasa 15 min la cald sa creasca.

ingrediente

   1 kg faina
   6 galbenusuri
   1 lingurita sare
   300 gr zahar
   1/4 lapte
   1/4 ulei
   1 cub de drojdie (42 gr) sau praf la plic 50 gr
   esenta de vanilie si coaja de lamaie
Umplutura:
   200 gr smantana
   branza de vaci sarata ( se da pe razatoare) 450 gr
   3 galbenusuri
   200 gr zahar
   mirodenii
   lamaie rasa
   stafide (dupa preferinta )

mod de preparare

Se face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta.


Se lasa 15 min la cald sa creasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul.


Separat intr-un alt vas se face un munte de faina din toata cantitatea si se pun ingredientele (maiaua, galbenusurile batute, laptele, sare,esenta si mirodenii ).


Se adauga uleiul treptat si se framanta in jur de o ora, ca sa nu ramana cocoloase. Se lasa 1 h la crescut.


Se ia o tava mare si unsa putin cu ulei si se pune aluatul ( puneti pana la jumatatea grosimei ca sa aiba loc sa creasca). Daca e prea mult aluat ptr tava d. voastra folositi 2 tavi sau cate sunt necesare. Daca puneti prea mult aluat va va da pe afara ( patita de mine).


Dupa ce a-ti pus aluatul se adauga umplutura care se face amestecand ingredientele precizate mai sus la umplutura.Se ia alunatul din parti si se acopera cat se poate branza( daca dorinti continutul in mijloc, daca nu lasati deasupra) .


Se iau 2-3 galbenusuri si se bat intr-o cana si cu o pensulica dati pe deasupra aluatului (asta daca va hotarati sa fie branza la mijloc. Se preincalzeste cuptorulla 200 grade.


Se baga la cuptor si selasa cel putin o ora (intre timp va uitati la ea dar nu dschideti usa de la cuptor ca da inapoi- va puteti uita prin geam). Cand devine galbena maronie deasupra inseamna ca e gata. Ofta mare va doresc si sper ca am fost de folos ! Eu asta reteta depasca facsi iese nemaipomenit de buna.



Pofta buna!





Reteta Pasca cu branza a fost propusa de Rusu Alina 35353 pe forum culinar.ro





Alte retete de pasca gasiti aici:


Pasca poloneza,


Pasca cu smantana,


Pasca din aluat fraged
Incearca si Prajitura cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.