Placinta cu ceapa si cascaval

Placinta cu ceapa si cascaval este o reteta care poate fi servita ca aperitiv. Ingredientele necesare sunt: faina, apa, praz, morcov.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie de:
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  •  
  • Pentru umplutura:
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 brocoli
  • masline
  • 150 g cascaval
  • 1 lg unt
  • 2 lg smantana
  • sare
  • piper
  • 1 praf nucsoara

Mod de preparare

Placinta cu ceapa si cascaval pe cat de dificila ti se pare la inceput pe atat este de apetisanta. Punem ingredientele pentru aluatul placintei intr-un  bol si le mixam, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic. Il punem la "crescut" 30 de min.

Ne apucam de compozitia pentru placinta: taiem rondele prazul, morcovul felii, ardeiul cuburi iar brocoli se opareste 3 minute si se scurge apoi de apa. Punem la calit legumele in unt si dupa ce s-au racit se da gust cu sare, piper masline taiate felii. Amestecam totul cu smantana.

Intindem 3/4 din aluat in foaie si tapetam cu ea interiorul unei tavi rotunde unse cu ulei si tapetata cu faina. Peste punem cascavaul ras apoi legumele pregatite anterior. Acoperim cu alta foaie subtire si intepam aluatul inainte de a baga placinta la cuptor. Tinem la cuptor 40-50 de minute.


Alte placinte recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci