Placinta cu iaurt

O placinta delicioasa cu gust de portocale.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu iaurt

Ingrediente

  • Aluat 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Umplutura:
  • 500 g iaurt
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de portocale
  • stafide
  • Uns:
  • 3 linguri margarina
  • 2 linguri lapte
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Aluat: Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios. Intindem coca pe masa infainata o ungem cu margarina si o impaturim, o invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.


Umplutura: Intr-un bol adaugam iaurtul, galbenusurile, zaharul si coaja de portocale, amestecam bine dupa care adaugam albusurile spuma, amestecam si dam la rece 10 min. Impartim coca in 3 bucati.

Intindem coca pe masa infainata si o adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, tapetand si pereti tavi, adaugam umplutura, stafide deasupra si taiem surplusul de aluat. Repetam pana terminam Ungem ultima foaie cu galbenusul amestecat cu zaharul pudra si laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30-40 min facem testul cu scobitoarea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci