Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de placinta sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, branza de vaca, lapte, drojdie de bere, oua, untura, ulei, zahar.
Intr-un vas mai mare se freaca drojdia cu zaharul pana ce devine lichida, se adauga doua linguri de lapte caldut, putina faina si se amesteca bine cu lingura. Se lasa acoperit la loc caldut. Cand a crescut putin, se adauga ouale batute cu laptele, uleiul si untura, toate acestea caldute. Se pune sare si se framanta cu faina pana ce aluatul se dezlipeste de pe mana si de pe vas. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald.
Cand aluatul a crescut, se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se taie patrate nu prea mari, se aseaza la mijloc umplutura de branza si se aduc colturile peste branza in forma de plic, lipindu-se bine ca sa nu iasa umplutura. Se presara cu faina tava de copt si se asaza plicurile la distanta de 3-4 cm unul de altul. Se lasa sa mai creasca in tava 15-20 min, se ung cu ou si se coc.
Se servesc caldute.
Alte retete recomandate:
Placinta cu spuma de zmeura sau capsuni
Placinta cu gris si fructe din dulceata
Placinta cu prune
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAm tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...
Pastramă din mușchiuleț de porcPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii