Placinte mocanesti

Se amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un sfert de ora. In acest ti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 oua
  • 1 ceasca ulei
  • 1 praf sare
  • 1 ceasca apa calda
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de burduf
  • marar verde tocat

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un sfert de ora. In acest timp se amesteca branza de burduf cu mararul verde tocat marunt. Aluatul se taie bucati si se intind foi mari de marimea unei farfurii. Se asaza compozitia de branza cu marar pe fiecare foaie de aluat, deasupra se asaza alta foaie si se lipesc cu grija marginile, rasucindu-le spre interior, jur imprejur. Se pun apoi placintele la copt, intr-o tigaie cu ulei fierbinte.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Chiftele

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci