Preferata mea pentru o zi minunata de toamna
Faina se freaca cu untura, sarea si zaharul pana se amesteca bine si devine un aluat nisipos. In mijlocul aluatului se face o scobitura in care se pun oul si galbenusul de la al doilea ou, se adauga bicarbonatul stins cu otet si se pun 2 linguri din smantana. Se incepe omogenizarea aluatului. Se mai completeaza cu smantana pana ce aluatul devine bun de intins.
Din compozitie se fac 3 foi. Prima se intinde in tava.
Se trece la preparatul cremei. Macul se fierbe cu laptele si cu zaharul pentru 5-10 minute. Se ia oala de pe foc si se lasa la racit.
Albusurile de la oua se bat cu cele 4 linguri de zahar pana cand albusul se intareste, apoi se adauga peste si galbenusurile care impreuna se amesteca cu macul fiert si racit. Din crema se intinde peste prima foaie, apoi se intinde a doua foaie de coca, crema de mac si a treia foaie.
Tava se da la copt, pentru 45 de minute, la 150 de grade C.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii