Preferata mea reteta mea de toamna
Faina impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt. Se pune laptele si se framanta, pana devine un aluat care sa se poata intinde cu sucitorul. Daca mai este cazul, se mai adauga lapte pentru a deveni elastic si a se putea face foi.
Compozitia se imparte in doua: Una care se va intinde, iar a doua se lasa la congelator pentru 25 de minute pentru a se putea razui. Se intinde prima foaie in tava, se presara putin gris peste foaie, apoi se pun merele razuite si stoarse bine. Peste merele intinse se rade si foaia de deasupra, se pune tava in cuptor la copt pentru 45 de minute.
Pentru topping-ul de zahar ars, se pune zaharul la caramelizare, iar cand incepe sa fie maroniu, se stinge cu smantana. Topping-ul se pune peste prajitura in momentul servirii.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie!
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L DigitalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii