Preparate dulci

Reteta Spirale ciocolatoase

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Spirale cu stafide (reteta video)"
 
Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut.
Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusu

ingrediente

ALUAT :
   1 ceasca de smantana lichida
   cam 150 ml ( eu am folosit La Dorna 12%)
   1 lingurita drojdie uscata
   2 linguri de zahar
   1 praf de sare
   3 linguri ulei de arahide
   300 gr faina
   1 galbenus
CREMA:
   100 ml lapte
   2 linguri de zahar
   4 lingurite cacao
   1 lingura faina
   1 lingura rom
   1 lingurita de unt
   1 albus
TOPPING:
   1 galbenus
   sirop de agave

mod de preparare

Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut.


Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusul si sarea.


Se adauga treptat faina si se framanta pana aluatul nu mai este lipicios, ci elastic.


Se unge un bol cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut o ora.


Intre timp m-am apucat de crema. Cacaoa se desface in lapte, apoi se pune la fiert la foc foarte mic. Albusul se bate putin cu telul , apoi se amesteca cu faina si zaharul. Cand laptele aproape a fiert, se adauga si amestecul de ou, faina si zahar. Se mai lasa pe foc circa un minut, amestecand tot timpul cu telul, pana capata consistenta unui pudding. Apoi se ia de pe foc, se amesteca cu untul si romul, si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic.


Dupa o ora, se infaineaza usor blatul de lucru, si din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara, cam de 0,5 cm.


La mijlocul foii se aseaza crema, apoi marginile laterale se adug la mijloc, sigiland umplutura.


Se mai impatureste odata. Iar patratul obtinut se intinde usor cu sucitorul, atat cat permite aluatul fara sa iasa crema afara.


Dreptunghiul astfel obtinut se ruleaza pe lung. Iar ruloul se taie in trei.


Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se aseaza rulourile cu taietura in sus, apoi se mai lasa la odihna inca 20 de minute.


Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul incins in prealabil, la foc mic. Fierbinti, le-am uns cu sirop de agave
Pofta buna!





Reteta Spirale ciocolatoase a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro





Alte retete cu cacao gasiti aici:


Pasca cu branza si cacao,


Cuburi cu glazura de cacao si cocos,


Rulada cu nuca de cocos si cacao
Incearca si Placinte moldovenesti cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale ciocolatoase" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.