Strudelul este un desert foarte cunoscut si apreciat. In aceasta reteta de strudel de post am adaugat un ingredient crocant pe langa delicioasele visine.
Strudelul de post cu visine este o reteta simpla si buna. Strecuram compotul de visine si pastram sucul si visinele in vase separate. Se dizolva amidonul in cateva linguri de sirop de visine. Se masoara apoi cca 120ml suc de visine, se adauga zaharul, se da in fiert, apoi se adauga amidonul dizolvat si se lasa sa dea cateva clocote ca sa se lege. ia vasul de pe foc si se inglobeaza visinile. Se lasa sa se racoreasca. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Pe planseta cu faina se intinde cu sucitorul foaia care se taie in dreptunghiuri.
Compozitia de visine se repartizeaza pe foile de aluat si se ruleaza pe lung. Rulourile de aluat astfel obtinute se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu pensula cu putina apa si se presara deasupra alunele taiate fulgi. Se coc la cuptorul pregatit vreme de 25 de minute. Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. In cele din urma se presara peste strudele zahar pudra.
Pofta buna! Reteta Strudel croco-zemos a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii