Preparate dulci

Reteta Strudel croco-zemos cu visine si alune de post

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Strudel cu Visine (Reteta Video)"
 
Strudelul este un desert foarte cunoscut si apreciat. In aceasta reteta de strudel de post am adaugat un ingredient crocant pe langa delicioasele visine.

ingrediente

   800g aluat foietaj congelat
   un borcan compot de visine fara samburi 720ml sau visine proaspete
   50g zahar
   10g amidon
   100g alune de padure sau fulgi de migdale
   zahar pudra.

mod de preparare

Strudelul de post cu visine este o reteta simpla si buna. Strecuram compotul de visine si pastram sucul si visinele in vase separate. Se dizolva amidonul in cateva linguri de sirop de visine. Se masoara apoi cca 120ml suc de visine, se adauga zaharul, se da in fiert, apoi se adauga amidonul dizolvat si se lasa sa dea cateva clocote ca sa se lege. ia vasul de pe foc si se inglobeaza visinile. Se lasa sa se racoreasca. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Pe planseta cu faina se intinde cu sucitorul foaia care se taie in dreptunghiuri.




Compozitia de visine se repartizeaza pe foile de aluat si se ruleaza pe lung. Rulourile de aluat astfel obtinute se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu pensula cu putina apa si se presara deasupra alunele taiate fulgi. Se coc la cuptorul pregatit vreme de 25 de minute. Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. In cele din urma se presara peste strudele zahar pudra.


Pofta buna! Reteta Strudel croco-zemos a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

Incearca si Melcisori cu nuca (de post)
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel croco-zemos cu visine si alune de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.