Preparate dulci

Reteta Strudel de casa

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta.
Aluatul trebuie sa fie mai moale decat

ingrediente

   3 pumni de faina
   1 punm de faina „0”
   1 lingurita de otet
   1 lingurita de sare
   2 galbenusuri de ou
   apa
   Pentru umplutura dupa preferinte: telemea sarata si marar
   mere
   branza dulce
   telemea de capra
   gem de prune
   cartofi piure

mod de preparare

Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta.


Aluatul trebuie sa fie mai moale decat aluatul de gogosi. Se framanta ingredientele pana nu se dezlipeste aluatul de marginea bolului si nu apar „bulele de aer”. Cand e gata framantat se formeaza cca 5 buc de franzelute si se lasa cca 30 de minute.


Dupa 30 de minute franzelutele se intind de grosimea unei hartii. Se ung cu unsoare topita sau ulei si se presara cu varza murata. Se ruleaza si se tai bucatele asemenea melcilor cu ciocolata. Se prajesc in tigaie in mult ulei sau la cuptor.
Alte retete de prajituri
recomandate





Prajitura cu visine


Placinta cu mere


Prajitura nuci
Incearca si Paine de fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.